UA-27163482-5

tehnologie

Pavaje vibropresate si vibroturnate calitative, ecologice si rezistente

Paverom Construct, avand o indelugata experienta, produce pavaje si pavele decorative si industriale si diferite accesorii necesare operatiunii de pavare ca: borduri, rigole si alte elemente prefabricate din beton, prin doua metode de lucru: vibroturnare si vibropresare.
Pavajele vibroturnate, spre deosebire de tipurile de pavaje vibropresate, se evidentieaza prin culorile stralucitoare si pronuntate, cu suprafete netede.
Pavelele vibroturnate, datorita varietatii de forme si culori, va permit sa creati o suprafata extraordinar de frumoasa in termeni de design, astfel de dale de pavaje pot crea adevarate opere de arta.

Pavaje vibropresate

Pavaje vibropresate ce sunt produse cu echipament automat, modern, din amestec umed de ciment, nisip, pietris, colorant si superplastifiant. Amestecul turnat in forme metalice este compactat cu ajutorul pistonului care apasa in jos amestecul. Compactarea calitativa si uniforma se realizeaza prin vibratia platformei inferioare, precum si cu vibratiile pistonului in momentul compactarii. Apoi, aceste placi de pavaje vibropresate sunt uscate in mediu controlat, in cuptoare cu temperatura constanta.

Prin aceasta metoda de lucru-vibropresare, se pot turna pavele cu grosimi de 40, 50, 60, 70 si 80 mm. Pavaje vibropresate cu destinatie pentru trafic usor, mediu sau greu. Toate aceste pavaje, se toarna din doua straturi, din acelasi beton de inalta rezistenta, colorarea pavelelor facandu-se in masa materialului stratului de uzura.

Pavaje vibroturnate

Fabricarea de pavaje vibroturnate difera de cele vibropresate prin materialele folosite – ciment, pietris, nisip, colorant, alt tip de superplastifiant. Amestecul este lichid, cu cerinte foarte stricte fata de raportul apa-ciment. Procesul de productie este semiautomat. Amestecul lichid se toarna in forme de plastic si se vibreaza incontinuu. Apoi, amestecul cu formele de plastic este stocat in camere si se lasa la uscat in functie de temperatura mediului ambiant timp de 3-7 zile. Dupa uscare (cu un anumit procent de durabilitate) placa de pavaj se elibereaza din formele de plastic si se plaseaza pe paleti.

Prin vibroturnare, se pot turna pavele cu grosimi cuprinse intre 20 si 30 mm.. Pavaje cu destinatie pietonala, se toarna dintr-un singur strat, din acelasi beton de inalta rezistenta, colorarea pavelelor facandu-se in masa materialului. Pavaje cu grosimi cuprinse intre 40 si 80 mm. din doua straturi, cu destinatie de trafic auto usor, mediu sau greu, se toarna in doua etape, respectiv  turnarea stratului de uzura cu grosimi cuprinse intre 15-30 mm. din beton de inalta rezistenta, colorat in masa materialului si turnarea stratului de rezistenta din acelasi tip de beton.

pavaje vibropresate
pavaje vibropresate pentru trafic greu
pavaje vibropresate dupa cele mai noi tehnologii

Latest from the Blog