UA-27163482-5

Pavarea cu piatra cubica da un aspect impecabil al unei curti

Folosirea pavelelor  pentru curtea exterioara a unei case este o noua moda in randul romanilor, dupa o lunga perioada marcata de demolarea caselor traditionale romanesti de dupa anii `90 si folosirea intensiva a betonului pentru aleile si spatiile din fata caselor.
De atunci, lucrurile au inceput usor sa se schimbe, oamenii intelegand ca esteticul are un rol important in viata lor, iar folosirea de piatra cubica pentru pavaje este solutia.
Totodata, si tipul de materiale s-a diversificat, astfel ca pentru o mai mare rezistenta la intemperii si pentru un aspect spectaculos, in constituirea de pavaje se folosesc astazi pietrele decorative din granit.

Pavaj din piatra cubica – noua tendinta in amenajarea unei curti interioare

In zilele noastre, nu ne putem inchipui o curte interioara a unei case fara pavaje. Acestea sunt cele care ne asigura confort, protejeaza gazonul si ofera un aspect estetic placut asupra intregii amenajari peisagistice.

pavaj piatra cubica

pavele rezistente

Pavarea curti cu piatra cubica va da personalitate curtii dumneavoastra si vor putea integra foarte frumos si elementele din natura. Astfel, o alee pietruita poate fi inconjurata de gazon si flori. O astfel de alee din piatra cubica poate sa duca, de exemplu catre o fantana arteziana.

Cand facem referire la pavele in general, trebuie sa avem in vedere un mare avantaj.Astfel piatra care il constituie nu va crapa din cauza vremii, asa cum deseori se intampla cu betonul. Totodata, daca vreti sa mutati aleea deja facuta, acest lucru se poate face foarte simplu prin scoaterea pietrelor cubice si remontarea lor in alta parte.

Nu este intotdeauna nevoie de un profesionist sa monteze pietrele cubice sau din granit, ci de o persoana cu imaginatie si determinare. Cu toate acestea, daca intampinati dificultati sau va ganditi ca nu aveti pregatirea necesara pentru construirea pavajelor, ar fi indicat sa apelati la un specialist.

Cel mai important lucru care trebuie retinut in ceea ce priveste montarea de pavaje in curtea interioara, comparativ cu betonarea ei, este durabilitatea pietrei folosite fata de beton si posibilitatea de a integra astfel de pavaje din curte cu elemente din natura, precum gazonul, florile, apa.

Lasă un răspuns

Latest from the Blog