UA-27163482-5

Pavaje din beton- o solutie la indemana pentru o curte estetica

Fie ca va apucati chiar voi sa construiti pavaje in curtea casei, fie ca apelati la o firma specializata, cea mai propice perioada de montare a acestora este primavara, cand plantele nu si-au inceput inca cursul vegetattiv.

Va recomandam pentru o curte interioara cu un aspect placut sa montati pavaje cu pavele din beton. Acestea au o serie de avantaje care ar putea fi luate in calcul.

Pavaje din beton – avantaje si dezavantaje

alee cu pavajeAcest tip de pavaje poate fi usor de montat, iar pavelele au forme si culori diferite pentru toate gusturile. Totodata, pavajele din beton prezinta o rezistenta sporita in timp si se intretin usor. De asemenea, aceste pavaje au un pret convenabil, atat in ceea ce priveste materialele cat si montajul

Eventualele stricaciuni care apar in astfel de pavaje pot fi reparate cu usurinta chiar de catre proprietar prin inlocuirea acelor pavele care au fost afectate cu altele noi

Pe de alta parte, ar trebui sa mentionam si cele cateva dezavantaje pe care le reprezinta pavajele din beton, iar unul dintre acestea ar fi decolorarea in timp a pavelelor, in cazul in care pe acestea a fost polosit un pigment de proasta calitate.

De altfel, materialul din care sun alcatuite aceste tipuri de pavaje este unul poros, astfel ca substantele care il pateaza accidental sunt foarte greu de indepartat. In aceste cazuri se recomanda mai degraba inlocuirea pavelelor patate, ca solutie mai viabila decat curatarea lor.

O alta caracterisitica a acestor pavaje este calitatea materialului folosit. Daca nu se va respecta o anumita reteta in obtinere a materialului potrivit, pavelele se vor degrada in timp din cauza factorilor atmosferici si intensitatii taficului.

In concluzie, ar exista o serie de avantaje pentru a opta la un pavaj din pavele de beton printre care amintim diversitatea de culori si forme care se muleaza pe gustul fiecaruia, pretul rezonabil al materialelor si usurinta cu care se poate monta. Nu in ultimul rand, probabil avantajul principal al acestui tip de pavaj il constutie rezistenta sporita in timp, cu conditia ca pavelele sa fie construite dintr-un beton de calitate.

Lasă un răspuns

Latest from the Blog