blog

Pavaje din piatra cubica pentru un aspect impecabil al unei curti

Folosirea de pavaje pentru curtea exterioara a unei case este o noua moda in randul romanilor, dupa o lunga perioada marcata de demolarea caselor traditionale romanesti de dupa anii `90 si folosirea intensiva a betonului pentru aleile si spatiile din fata caselor.
De atunci, lucrurile au inceput usor sa se schimbe, oamenii intelegand ca esteticul are un rol important in viata lor, iar folosirea de piatra cubica pentru pavaje este solutia.
Totodata, si tipul de materiale s-a diversificat, astfel ca pentru o mai mare rezistenta la intemperii si pentru un aspect spectaculos, in constituirea de pavaje se folosesc astazi pietrele decorative din granit.

Pavaje din piatra cubica – noua tendinta in amenajarea unei curti interioare

In zilele noastre, nu ne putem inchipui o curte interioara a unei case fara pavaje. Acestea sunt cele care ne asigura confort, protejeaza gazonul si ofera un aspect estetic placut asupra intregii amenajari peisagistice.

pavaj piatra cubica

pavele rezistente

Pavarea curti cu piatra cubica va da personalitate curtii dumneavoastra si vor putea integra foarte frumos si elementele din natura. Astfel, o alee pietruita poate fi inconjurata de gazon si flori. O astfel de alee din piatra cubica poate sa duca, de exemplu catre o fantana arteziana.

Cand facem referire la pavaje in general, trebuie sa avem in vedere un mare avantaj.Astfel piatra care il constituie nu va crapa din cauza vremii, asa cum deseori se intampla cu betonul. Totodata, daca vreti sa mutati aleea deja facuta, acest lucru se poate face foarte simplu prin scoaterea pietrelor cubice si remontarea lor in alta parte.

Nu este intotdeauna nevoie de un profesionist sa monteze pietrele cubice sau din granit, ci de o persoana cu imaginatie si determinare. Cu toate acestea, daca intampinati dificultati sau va ganditi ca nu aveti pregatirea necesara pentru construirea pavajelor, ar fi indicat sa apelati la un specialist.

Cel mai important lucru care trebuie retinut in ceea ce priveste montarea de pavaje in curtea interioara, comparativ cu betonarea ei, este durabilitatea pietrei folosite fata de beton si posibilitatea de a integra astfel de pavaje din curte cu elemente din natura, precum gazonul, florile, apa.

Imprejmuirea caselor cu garduri din beton

Exista mai multe feluri de garduri care pot fi folosite pentru imprejumuirea caselor, insa atunci cand ne apucam de construit trebuie sa avem in vedere ca gardul sa se potriveasca cu constructia. Una dintre solutiile ieftine si fiabile ar fi gardurile prefabricate din beton.

Cand vorbim despre garduri, avem in vedere mai multe caracteristici, inclusiv tehnicile de fabricare si materialul din care sunt construite, astfel incat acestea sa se integreze in peisaj. Daca avem, de exemplu, o casa la munte, cel mai probabil vom alege sa construim garduri din lemn, care sa se integreze in peisajul montan. Daca avem o casa in oras, cel mai probabil vom alege sa construim un gard prefabricat din beton.

De ce sa ne imprejumuim casele cu garduri prefabricate din beton

Expertii recomanda folosirea de garduri prefabricate din beton ca o solutie foarte buna in ceea ce priveste raportul calitate pret. Pe langa pretul scazut al materialelor, o alta calitate este rezistenta sporita in timp. Se stie ca astfel de garduri pot sa reziste si 50 de ani.

garduri beton

garduri personalizate

De asemenea, gardul prefabricat din beton se monteaza extrem de repede, specialistii estimand ca ridicarea a 100 de metri de gard poate sa dureze doar 5 zile. De obicei, o casa are o deschidere in medie de 10 metri, deci timpul de constructie scade considerabil.

Cand ne referim la garduri prefabricate din beton, ne gandim si la alte avantaje. Foarte impotant in cazul lor este usurinta cu care pot fi intretinute, comparativ cu tipul de garduri construite din lemn. De asemenea, pe suprafata betonului poate fi adaugat un strat de impermeabilizant care va prelungi durata de viata a gardului.

Nu in ultimul rand gardurile din beton, cat si portile metalice descurajeaza hotii, intrucat au o structura solida si par destul de greu de a fi escaladate. Astfel, un gard prefabricat din beton va poate asigura o securitate sporita a casei dumneavoastra.

In cocluzie, alegeti sa va construiti un gard prefabricat din beton pentru a va imprejmui curtea, avand in vedere durata de viata a unui astfel de gard, rapiditatea cu care poate fi montat, dar si nivelul sporit de securitate pe care vi-l poate asigura.

Pavaje din beton- o solutie la indemana pentru o curte estetica

Fie ca va apucati chiar voi sa construiti pavaje in curtea casei, fie ca apelati la o firma specializata, cea mai propice perioada de montare a acestora este primavara, cand plantele nu si-au inceput inca cursul vegetattiv.

Va recomandam pentru o curte interioara cu un aspect placut sa montati pavaje cu pavele din beton. Acestea au o serie de avantaje care ar putea fi luate in calcul.

Pavaje din beton – avantaje si dezavantaje

alee cu pavajeAcest tip de pavaje poate fi usor de montat, iar pavelele au forme si culori diferite pentru toate gusturile. Totodata, pavajele din beton prezinta o rezistenta sporita in timp si se intretin usor. De asemenea, aceste pavaje au un pret convenabil, atat in ceea ce priveste materialele cat si montajul

Eventualele stricaciuni care apar in astfel de pavaje pot fi reparate cu usurinta chiar de catre proprietar prin inlocuirea acelor pavele care au fost afectate cu altele noi

Pe de alta parte, ar trebui sa mentionam si cele cateva dezavantaje pe care le reprezinta pavajele din beton, iar unul dintre acestea ar fi decolorarea in timp a pavelelor, in cazul in care pe acestea a fost polosit un pigment de proasta calitate.

De altfel, materialul din care sun alcatuite aceste tipuri de pavaje este unul poros, astfel ca substantele care il pateaza accidental sunt foarte greu de indepartat. In aceste cazuri se recomanda mai degraba inlocuirea pavelelor patate, ca solutie mai viabila decat curatarea lor.

O alta caracterisitica a acestor pavaje este calitatea materialului folosit. Daca nu se va respecta o anumita reteta in obtinere a materialului potrivit, pavelele se vor degrada in timp din cauza factorilor atmosferici si intensitatii taficului.

In concluzie, ar exista o serie de avantaje pentru a opta la un pavaj din pavele de beton printre care amintim diversitatea de culori si forme care se muleaza pe gustul fiecaruia, pretul rezonabil al materialelor si usurinta cu care se poate monta. Nu in ultimul rand, probabil avantajul principal al acestui tip de pavaj il constutie rezistenta sporita in timp, cu conditia ca pavelele sa fie construite dintr-un beton de calitate.

Elemente de estetica al peisajului urban: pavarea cailor de acces cu pavaje

Peisajul urban cu siguranta trebuie amenajat astfel incat sa denote cat mai mult confort dar si un efect vizual placut celor care intra in contact cu acesta. Pentru a se obtine armonie pentru intreg design-ul urban, totul porneste de la stadiul de proiectare in care se decide tipul de mobilier urban care se va include, modul in care vor arata aleile sau trotuarele (fie pavate, fie astfaltate) vegetatia dar si multe alte elemente cu rol de sporire al unui efect vizual exceptional.
Cea mai preferata metoda pentru a putea profita de toate aceste elemente este realizarea aleilor din parcuri sau a pietelor prin includerea de pavaj. Avand in vedere ca orice proiect de amenajari exterioare porneste de la o planificare minutioasa a tuturor elementelor care vor compune la final intreg peisajul urban, atunci cand vorbim despre pavaj trebuie tinut cont de cateva elemente cheie. Exista trei factori principali pe care acest pavaj trebuie sa il indeplineasca si anume: calitate, rezistenta si frumusete.

Aspecte ce contribuie la alegerea si montarea dalelor de pavaje

pavajElementele care contribuie cel mai mult la luare deciziei in privinta tipului de pavaj utilizat sunt destinatia suprafetei, considerentele estetice, factorii de siguranta si intretinerea.
In primul rand, atunci cand vorbim despre destinatia suprafetei pe care urmeaza sa se aplice dale de pavaj, se tine cont si de diferentele dintre tipurile de solicitari. Unele zone pot beneficia de un trafic intens, in timp ce alte zone sunt utilizate mai putin. Daca vorbim despre zone de acces auto, atunci trebuie optat pentru un pavaj robust, extrem de rezistent si capabil sa preia sarcinile la care va fi supusa suprafata. In schimb pentru spatiul pietonal este recomandat sa se utilizeze pavaje care sa sublinieze destinatia zonei respective.
Considerentele estetice se refera la arhitectura urbana existenta, la particularitatile peisagistice care decid modelul de pavaj care se preteaza a fi montat in zona respectiva. Pavajul trebuie sa se imbine in mod armonios cu restul elementelor si sa nu creeze extreme de stil cum ar fi de exemplu, intr-o zona cu arhitectura traditionala sa se monteze pavaj cu elemente foarte moderne si colorate. Estetica trebuie sa atraga din punct de vedere vizual si tocmai de aceea, la intocmirea unor proiecte de acest tip, este necesar sa se ia decizii cat mai competente.
Siguranta, este un alt element de care este important sa se tina cont. Ploile sau ninsorile pot transforma o suprafata ce are montat un pavaj necorespunzator, intr-o adevarata zona periculoasa. Pentru zonele cele mai expuse la intemperii se poate opta pentru pavaj antiaderapant si foarte rezistent la intemperii. Aceste zone expuse pot sa fie terase, trepte sau locuri de parcare. De asemenea, zonele adiacente care sunt expuse la umiditate au nevoie de un pavaj rezistent la factorii externi pentru a va putea bucura de suprafete sigure si rezistente in timp.

Intretinerea si elementele ce tin de montajul corespunzator

Intretinerea, este un alt aspect demn de luat in considerare, in special atunci cand se alege tipul de pavaj care sa completeze intreg peisajul urban. Pentru ca acest lucru sa se intample, pavajul trebuie sa beneficieze de sisteme de protectie atat la interior cat si la exterior. Astfel de produse presupun un efort minim de intretinere datorita faptului ca murdaria nu adera pe suprafata lor, sunt mult mai rezistente si isi pastreaza culorile vii.
Pentru obtinerea unui pavaj cu caracteristici ireprosabile, procesul de fabricatie este cel raspunzator de calitatea finala pe care o va avea indiferent de tipul de pavaj care este produs. In al doilea rand, montajul este deosebit de important, intrucat nu este atat de usor pe cat se crede. Fiecare etapa de montaj trebuie respectata si indeplinita cat mai bine pentru a nu exista riscuri precum desprinderea dalelor de pavaj, sfaramarea suprafetei, cresterea vegetatiei intre dale, si multe altele care tin atat de montajul necorespunzator cat si de lipsa intretinerii.
Inainte de montaj, pentru stabilirea caracteristicilor terenului, este recomandat ca intotdeauna sa se realizeze un studiu geotehnic. Acesta este necesar pentru a vedea daca pe suprafata respectiva va rezista pavajul si daca este posibil montajul.
Dupa stabilirea tipului de sol si aprobarea montajului de catre specialisti, se schiteaza in proiect toate suprafetele pe care se va monta pavaj. Practic montajul presupune o serie de etape precum: decopertarea si pregatirea solului, aplicarea stratului de baza (care poate sa fie pietris sau beton), montarea elementelor de pavaj, umplerea rosturilor cu nisip sau pietris ornamental, se monteaza rigolele si apoi nu trebuie sa faceti altceva decat sa intretineti suprafata pe care se afla pavajul.

Recomandari pentru a putea profita pe termen lung de pavaj

Dar acest pavaj nu este pretabil numai pentru completarea peisajului urban ci este si un bun mod de amenajare a curtilor interioare sau a gradinilor. Multi prefera aceasta varianta intrucat nu este numai o modalitate de a oferi spatiilor o estetica deosebita ci si un mod de a economisi resurse financiare.
Protejarea pavajului de intemperii nu se va putea realiza niciodata pe deplin dar prin a investi in produse si materiale de calitate se poate prelugi durata de viata printr-o rezistenta deosebita. De asemenea, daca tineti cont de aceste cateva indicatii privind elementele de care sa tineti cont atunci cand vine vorba despre pavaje, este imposibil sa faceti o alegere proasta.
Alegand dale de pavaj de calitate inalta dar si profesionisti cu experienta in realizarea montajului, va asigurati ca nu va trebui sa investiti in mod repetat si des in reparatii costisitoare care implica resurse financiare consistente. Pentru a profita pe termen lung de un pavaj corespunzator nu trebuie decat sa cautati doar acele produse care indeplinesc cu succes toate aceste elemente enumerate in randurile de mai sus si sa va asigurati ca raportul calitate – pret este unul mai mult decat avantajos.
De asemenea, nu trebuie sa fiti profesionist pentru a putea alege pavaj de calitate, este suficient doar sa fiti informat si atunci cu siguranta veti reusi sa determinati cu usurinta ce aveti nevoie pe baza unor elemente clar definite.

Promotie Septembrie

Achizionati in perioada 01-30.09.2017!

Persoanelor fizice, oferim o reducere de 10%

detalii aici

Newsletter

ADDRESS

strada str. Magureni nr. 1125
Magureni - Prahova
Phone/fax: Tel./Fax:0244 384 858
Mobil: 0722 11 00 55; 0722 11 00 44
Website: http://paverom-construct.ro
Email: office@paverom-construct.ro

Latest from the Blog